2. Bart Omlo

Ede is een prachtige gemeente met heel veel kansen voor een mooie toekomst. Ik wil graag een bijdrage leveren om deze kansen te grijpen en Ede nu eindelijk echt eens op de kaart te zetten!

Ik ben 42 jaar, getrouwd met Nesia, heb twee kinderen, Nynke (2008) en Kaj (2010) en woon in de prachtige wijk Kernhem in Ede.

Momenteel ben ik commercieel verantwoordelijk voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika bij het Tsjechisch softwarebedrijf Kentico. Wij verkopen software waarmee (middel)grote bedrijven en organisaties zoals de FNV, de Hartstichting, Bovag, provincie Flevoland en het Radboud UMC hun websites kunnen maken en beheren.

Naast de politiek zijn mijn hobby's muziek, motor rijden en alles wat te maken heeft met digitale technologie zoals websites, social media en artifical intelligence.

Meer informatie over mij is te vinden op: https://bartomlo.nl/over-mij/

Waarom VVD?

Voor mij is het ontzettend belangrijk dat mensen de vrijheid hebben om zichzelf te kunnen ontwikkelen en eigen keuzes te maken. Wel dienen ze hierbij ook de verantwoordelijkheid te nemen om iets van het leven te maken en niet af te wachten tot iemand anders dat voor ze doet...

Uiteraard kan niet iedereen voor zichzelf opkomen en ik vind het dan ook sociaal rechtvaardig dan we zorgen dat niemand door het ijs zakt. Maar dan wel de mensen die het echt niet zelf kunnen en anderen vooral te helpen om weer zelf het heft in eigen handen te nemen!

Tot slot vind ik dat we iedereen gelijkwaardig moeten behandelen, waarbij we ons wel realiseren dat niet ieder gelijk is. Ieder mens is uniek en dat moeten we respecteren. Verdraagzaamheid naar elkaar toe is daarbij ontzettend belangrijk en zorgt ervoor dat iedereen met plezier in ons land kan leven.

Vrijheid, verantwoordelijkheid, sociale rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en verdraagzaamheid zijn de grondbeginselen van de VVD en daarom zet ik mij al jaren in voor de partij!

Aandachtspunten

Zoals ik in mijn inleiding al schreef ben ik van mening dat er in onze prachtige gemeente enorme kansen liggen voor de toekomst en ik vind het ontzettend belangrijk dat we deze stevig omarmen. De belangrijkste uitgangspunten voor mij hierbij zijn:

  • Geen rem op groeimogelijkheden, dus doorpakken als er kansen liggen!
  • Ede neemt het voortouw om ontwikkelingen op het gebied van Foodvalley in een stroomversnelling te krijgen
  • Ede mag zich veel meer ontwikkelen als een echte stad en de buitendorpen moeten hun unieke karakter kunnen blijven behouden
  • De overheid zit inwoners en ondernemers niet in de weg, maar zorgt voor goede randvoorwaarden zoals bereikbaarheid, goede zorg en hoogwaardig onderwijs
  • Als groene gemeente worden we voorloper op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. En dan niet met allerlei subsidies, maar met slimme maatregelen zoals het optimaal gebruiken van de biomassacentrale, opwekking van zonne-energie en het verduurzamen van het woningbestand

Ik heb ontzettend veel zin om mij in de komende jaren als Raadslid voor de VVD in te zetten voor onze mooie gemeente!

Volg mij op Twitter (@bartomlo) of op Facebook (bart_omlo).

U mag mij ook altijd bellen: +31 621 877 477