10. Christian Oskam

Genieten van kunst en cultuur, veilig over straat en een overschot aan kliko’s opruimen.

Mijn naam is Christian Oskam, 27 jaar, waarvan inmiddels ruim zeven jaar getrouwd met Lisette. Samen met onze hond zijn wij sinds de zomer van 2017 inwoner van de meest gelukkige gemeente van Nederland.

Voordat wij vanuit Zeist naar Ede kwamen ben ik afgestudeerd als muzikant aan de Herman Brood Academie in Utrecht, actief geweest als beroepsmuzikant en inmiddels actief in de retail.
In mijn vrije tijd mag ik (met vooral veel voldoening achteraf) aan de tuin klussen, muziek luisteren en maken of kijken welk boek uit onze boekenkast ik toch nog niet gelezen had.

Eigenschappen die zich bij mij tentoonstellen zijn kalm, analytisch en eerlijk. Ik mag daarnaast graag een grapje maken en heb de beschikking over een enorm rechtvaardigheidsgevoel.
Mede door dit rechtvaardigheidsgevoel en het feit dat ik graag betrokken wil zijn bij de gemeente waar ik woon, ben ik lid geworden van de lokale VVD.

Waarom VVD?

Naar mijn mening is de VVD de partij die vrijheid en verantwoordelijkheid dusdanig hoog in het vaandel heeft staan dat ik mijzelf hiermee kan identificeren en hieraan wil bijdragen.

We leven in een gemeente met meer dan honderdduizend meningen. Dat we deze mening mogen uiten is een bijzonder recht waar we verantwoordelijk in zijn iedereen die ruimte te blijven geven.

De politiek mag hier aan bijdragen door mensen te helpen die dat nodig hebben en mensen te verenigen.

Aandachtspunten

Veiligheid en cultuur zijn thema’s waar mijn interesse naar uit gaat. Hoe fijn is het om te weten dat je ’s avonds nog rustig door het donker kan wandelen zonder je onveilig te voelen? Of dat je er van op aan kan dat de wegen en paden veilig te gebruiken zijn?

Hoe fijn is het te kunnen genieten van Statues by Night, de Heideweek of het Exposeum?

Tot slot wil ik mij inzetten om zaken makkelijker en logischer te maken. Hoeveel nut heeft een overschot aan kliko’s bijvoorbeeld?

Als vers lid van zowel de gemeente als de VVD hoop ik veel voor u te kunnen betekenen en zal ik mijzelf hier met het beste van mijn kunnen voor inzetten! Ik hoop op uw stem voor de VVD Ede.