7. Karin Dekker

Met ontzettend veel plezier woon ik al bijna mijn hele leven lang in de prachtige gemeente Ede. Centraal gelegen in Nederland, middenin de regio Foodvalley, en een plek waar stad en natuur hand in hand gaan. Waar ruimte is voor iedereen, voor goede initiatieven, en waar kansen liggen die we moeten benutten. Waar Ede en alle buitendorpen elk hun unieke karakter hebben. Met enthousiasme en optimisme wil ik me inzetten om deze gemeente nog mooier te maken.

Ik ben in 1996 getrouwd met Patrick. Samen hebben we 2 dochters, Lotte en Julia, de oudste op de middelbare school, de jongste nog op de basisschool.

Een van mijn grootste hobby’s is koken, en gezellig tafelen met familie en (of) vrienden: ik omarm het bourgondisch leven, en om dat te compenseren vind ik het gelukkig ook leuk om fanatiek te sporten. Sinds 2010 mag ik mezelf vinoloog noemen, een uit de hand gelopen hobby: ik ben ooit begonnen aan een eenvoudige introductiecursus op het gebied van wijn, en dat stopte niet meer totdat ik de opleiding tot vinoloog had afgerond.  Ik geniet dan vooral van het maken van mooie wijn-spijs-combinaties.

Van 2007 tot 2010 was ik bestuurslid voor de VVD en gemeenteraadslid in de periode daarna, van 2010 tot 2014. In die periode mocht ik me verdiepen in de onderwerpen veiligheid, Foodvalley, dienstverlening naar de burger en citymarketing. De afgelopen vier jaar heb ik me ingezet voor de dorpsraad van Bennekom en als bestuurslid van de Kledingbank in Ede. Het VVD-vuurtje is echter weer heviger gaan branden en ik hoop dan ook in de komende raadsperiode opnieuw verkozen te worden tot raadslid om me sterk te kunnen maken voor heel onze mooie gemeente.

Waarom VVD?

Als VVD’er geloof ik in de vrijheid van mensen, in ruimte voor goede initiatieven. In een samenleving die alle kansen biedt, waar iedereen gelijkwaardig is. Iedereen die mee wil doen krijgt de ruimte, maar daarnaast geloof ik ook in een samenleving waar een sociaal vangnet geboden wordt wanneer je het zelf even niet redt.

De VVD is een partij voor iedereen, een partij met optimistische, hardwerkende, pragmatische mensen. Iedereen mag zijn wie hij of zij is, en laten horen wat hij of zij vindt, wat mij betreft wel altijd met respect voor de ander.

Aandachtspunten

Een veilige gemeente vind ik een groot goed: iedereen moet zich veilig voelen in zijn of haar woonomgeving. Dat gaat niet alleen over een schone omgeving en een straat waar de verlichting het doet, maar het gaat vooral een omgeving waar je je te allen tijde op je gemak voelt en over straat durft. Waar nodig wordt stevig ingegrepen om die veiligheid te waarborgen!

Ik geloof in een transparante overheid die er is voor haar burgers en niet andersom: een goede dienstverlening naar de burgers is van groot belang. Je moet niet onnodig lang hoeven wachten wanneer je een vraag hebt gesteld of een vergunning hebt aangevraagd, maar je hoort snel en gedegen antwoord krijgen. Geen woud aan regels, maar weten waar je aan toe bent. Een goed onderbouwd ‘nee’ is ook een antwoord, niet altijd even leuk om te krijgen, maar je weet dan tenminste wel waar je aan toe bent.

Ik hoop op de steun van de kiezer op 21 maart 2018, en beloof dat de VVD fractie zich met hart en ziel zal inzetten voor Ede!