6. Kevin van Laar

Hoogspanningsmasten onder de grond, weg met de extra kliko’s en meer aandacht voor cultuur in Ede!

Mijn naam is Kevin van Laar, ben 33 jaar, getrouwd en vader twee prachtige dochters: Cécile en Elise. Ik ben werkzaam als Vastgoedbeheerder bij woningcorporatie Woonstede. Daarnaast zit ik sinds 2015 in het bestuur van Kunst in de Vallei (een jaarlijks terugkerend kunstevenement). Sinds maart 2014 ben ik fractievolger bij de VVD Ede. Daarvoor ben ik vanuit het lokale afdelingsbestuur actief geweest voor onze partij. 

Ik woon al mijn hele leven in Ede en voel mij hierdoor ook erg betrokken bij onze gemeente. Ik vind het belangrijk om een zelf een steentje bij te dragen aan een gemeente waar je prettig kunt wonen, met goed onderwijsaanbod, voldoende werkgelegenheid én waar je ook nog lekker kunt ontspannen! Een leuk evenement op zondag? Ik vind dat het moet kunnen! Ik ben nog erg blij met het feit dat we (mede namens de VVD) nu een koopzondag hebben. 

Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat de politiek de inwoners opzoekt. Je moet weten wat er speelt in een dorp of wijk, anders kun je hier ook niet een goed afgewogen besluit over nemen. Daarom ga ik actief in gesprek met inwoners, ondernemers en verenigingen. Daarnaast mag je me altijd benaderen met vragen en/of opmerkingen: graag zelfs!

Waarom VVD?

Ik ben ongeveer 12 jaar geleden lid geworden van de VVD. Ten eerste omdat ik van mening bent dat je ‘niet moet lullen, maar poetsen’: niet alleen mopperen, maar ook je best doen om het je buurt, dorp of gemeente vooruit te helpen.

Een andere belangrijk reden vind ik dat in de basis iemand zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. De politiek moet voorwaarden scheppen waarbinnen iemand zijn eigen keuzes en afwegingen kan maken. Niet teveel bemoeien dus. Maar wel klaar staan voor mensen die hulp nodig hebben. De VVD sluit het beste aan op deze kijk.

Aandachtspunten:

Ruimtelijke ordening en het beheer van openbare ruimte zijn onderwerpen die mijn interesse hebben en die ik leuk vind om te volgen. Wat dat betreft kijk ik erg uit naar de ontwikkelingen rondom het World Food Center, het nieuwe station en de Parklaan.

De hoogspanningsmasten zijn voor mij nog steeds een doorn in het oog. Deze moeten echt zo snel mogelijk onder de grond: niet alleen omdat deze dingen geen gezicht zijn, onder de grond is ook veel veiliger

Afvalscheiding: volgend jaar wordt de manier van afvalscheiding geëvalueerd. Zijn die vier kliko’s nu echt nodig? Met de huidige technieken kun je beter je plastic bij het restafval gooien. Dit is goedkoper en je bereikt een hogere percentage afvalscheiding

Cultuur in Ede verdient meer aandacht. Vanuit de gemeente wordt er wel vanuit verschillende manieren ondersteuning gegeven, maar alles bij elkaar is het veel te veel los zand. Ook het Exposeum verdient een serieuze kans. 

Na 4 jaar als fractievolger aan het raadswerk geroken te mogen hebben, hoop ik de komende periode als raadslid aan de slag te mogen gaan! Stem op Kevin van Laar (nr 6) VVD Ede. 

Blijf op de hoogte en volg mij via Twitter (@K_vin) of Facebook (KevinvanLaarVVD)