5. Sjoerd Bakker

Ede; de gelukkigste gemeente van Nederland met de prachtige bossen, uitgestrekte natuur en hét bruisende centrum van de Food Valley. In die gemeente mag ik wonen en wil ik graag werken aan een mooi, veilig en ondernemend Ede.

Mijn naam is Sjoerd Bakker, ik ben 42 jaar en sinds 1994 al gelukkig samen met Alexander. Als kind, geboren in Wageningen, getogen in Renkum, gingen we iedere zondag met het hele gezin op avontuur in de bossen van Ede. Steevast eindigde ik aan de kabelbaan van de Panoramahoeve. En nu, na vele omzwervingen via Arnhem, Nieuw-Zeeland, Doetinchem en Elst (gld) ben ik weer thuis. Sinds maart 2016 zijn we namelijk komen wonen in het prachtige bosrijke gebied van Bennekom.

Van programmeur naar ondernemer

In 1998 ben ik afgestudeerd als IT’er en begonnen aan een carrière als programmeur, consultant, projectleider en docent bij een groot IT-bedrijf in Veenendaal. In 2005 werd ik technisch directeur vaneen bedrijf in Arnhem dat zicht richtte op oplossing voor elektronische dienstverlening van gemeentes aan de inwoners. We ontwikkelden een product waarmee inwoners 24 uur per dag zaken kunnen doen met hun gemeente. De IT stelt ons namelijk bij uitstek in staat om zelf kiezen wanneer je zaken kunt en wilt doen met je gemeente.

We werden succesvol…het bedrijf groeide…en ik moest me meer en meer bezig gaan houden met beleid terwijl ik de inhoud nou juist zo leuk vind. In 2010 begon ik dan ook voor mezelf en startte ik een bedrijf voor de verkoop van tickets voor theaters, musea, pret- en dierenparken en evenementen. Dat bedrijf werd in 2016 jaar overgenomen door Ticketcounter, dé marktleider in Nederland op dit gebied. Samen met een goede vriend startte ik in 2015 een ander bedrijf, genaamd PayByLink, waarmee we de gasten van hotels maar ook van andere organisaties helpen om veilig te betalen voor een overnachting/dienst.

En toen kwam…de VVD

Vraag en aanbod op een leuke, veilige en creatieve manier bij elkaar brengen, is altijd de rode draad geweest in mijn leven. Ik zie een behoefte en speel daar op een creatieve en constructieve manier op in. In mijn directe omgeving spelen er ook veel zaken in het prachtige bosgebied waarin wij mogen wonen. Leuke zaken maar ook uitdagingen waarbij de politiek zeker kan helpen.

De VVD staat voor vrijheid, sociale rechtvaardigheid en voor verantwoordelijkheid. De vrijheid om te vinden wat je wilt maar ook de verantwoordelijkheid om zorgvuldig met deze vrijheid om te gaan. Voor ons in het ‘nu’ maar ook voor toekomstige generaties in het ‘later’. Daarom luister ik naar wat er om ons heen speelt en werk ik graag mee aan concrete en duurzame oplossingen. Samen met een fijn team mogen we daar vanuit de VVD-fractie aan meewerken. Maar ook met de overige leden van de gemeenteraad. Immers; door samen te werken, kom je tot de mooiste oplossingen.

Met een open blik en een open houding blijven luisteren naar de geluiden van buren, mede-inwoners van ons prachtige Bennekom en van de hele gemeente. Iedereen heeft een stem en iedereen doet mee! 

Als kandidaat raadslid voor de VVD in Ede denken doe ik al een poosje mee met de VVD-fractie. Hoe tof zou het zijn om dat als raadslid voor de hele gemeente Ede te mogen doen!

Momenteel sta ik te popelen op positie #5 om aan de slag te gaan. Gun jij mij een plekje in de raad? Stem dan op de VVDin Ede en dan het liefst…op mij.

Blijf op de hoogte en volg mij via Twitter (@nlsjoerd) of Facebook (facebook.com/nlsjoerd).