Hester Veltman

Ik wil dat Ede een gemeente is waar je jezelf kunt zijn, waar je werk hebt en waar je je veilig voelt. Ik wil dat Ede een gemeente is waar ruimte is voor initiatief, waar iedereen meedoet en waar je trots op kunt zijn. Een gemeente waar jongeren willen blijven wonen, waar zij hun toekomst willen opbouwen. En waar je je kunt verheugen op een avondje uit, een feest op een plein, een mooie wandeling door onze natuur of een boeiend museum.

Daar zet ik mij voor in!

Dat betekent onder meer dat we Ede aantrekkelijk maken voor bedrijven om zich te vestigen en voor mensen om te wonen en werken. Hierbij helpt het dat er ‘meer leven in de brouwerij’ komt. Bijvoorbeeld door meer evenementen en vertier (ook op de zondag) en het slim benutten van de toeristische kansen. Het betekent ook dat we moeten koesteren wat onze gemeente zo mooi maakt: bijvoorbeeld de prachtige natuur – waar we zelf van genieten en waar bezoekers van heinde en verre van mee komen genieten. 

De gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid voor de zorg aan ouderen en langdurig zieken en voor ‘participatie’ (ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen meedoen en werk hebben) . Meer dan de helft van de gemeentelijke begroting wordt aan deze onderwerpen hieraan besteed. Ik vind het belangrijk om goed te luisteren naar wat er speelt, wat er lokaal leeft en hoe de inwoners van Ede de dingen ervaren. De veranderingen in de zorg vragen om een nieuwe manier van denken en werken. Wat mij betreft staat hierbij voorop dat de mensen die écht hulp of zorg nodig hebben, die ook krijgen. En dat de mensen hierbij hun eigen keuzevrijheid behouden. 

Iets over mijzelf 

Na mijn studie Politicologie in Nijmegen vertrok ik naar Amsterdam, waar ik als accountmanager en adviseur werkte in het bedrijfsleven en in de avonduren enkele jaren rechten studeerde. Omdat de veiligheidssector mij intrigeerde, kwam ik als adviseur bij de brandweer terecht. Daar zet ik mij nu in voor landelijke projecten en programma’s. Het geeft mij veel voldoening dat ik concreet een bijdrage kan leveren aan een veiliger Nederland.

Sinds 2011 woon ik in Otterlo. Mijn man René en ik zijn dol op muziek, musea en kunst, op lange eettafels met veel gasten en op een goed gesprek met fijne vrienden. Ik maak graag stevige wandelingen in het bos met onze hond en geniet dan van de rust en de ruimte.

Ik krijg energie van mensen die geloven in hun eigen kracht. Ik krijg ook energie van mensen die verantwoordelijkheid nemen. Geloven in de eigen kracht en verantwoordelijkheid nemen - dat is wat mij leidt in de Edese politiek!