Stef van der Klok

email: stefvanderklok@ede.vvd.nl

Mijn missie

Een belangrijke drijfveer om in de lokale politiek te gaan is dat je invloed wil uitoefenen op het gemeentebestuur. Je kunt niets doen of een bijdrage leveren. Voor dat laatste heb ik gekozen. Liberale beginselen, zoals: vrijheid, eigen verantwoording en verdraagzaamheid staan daarbij hoog in het vaandel. Onze 100.000+ gemeente dient aantrekkelijk te blijven om te wonen en te werken. Daar hoort een goed voorzieningenniveau bij, behoud van natuur en landschap, mobiliteit en bereikbaarheid. Leidend daarbij is de ambitieschets FoodValley 2020. Ik geloof in samenwerking tussen de acht gemeenten om kansen van de regio te versterken en beter te benutten.  

Gezien mijn achtergrond houd ik mij binnen de fractie primair bezig met de aandachtsgebieden: economie, werkgelegenheid en financiĆ«n. Belangrijke onderwerpen zijn momenteel: Retail, horeca, toerisme, vestigingsbeleid binnen Regio FoodValley, De Fietser en Wold Food Centre. Eveneens heb ik zitting in de raadswerkgroep Visie 2025 en maak ik deel uit van de Regiocomissie FoodValley. U kunt mij altijd op deze onderwerpen aanspreken.

Iets over mijzelf

Ik ben geboren in Utrecht (1955), maar getogen in Ede Stad. Ik heb mijn jeugd doorgebracht (met een korte onderbreking) in Ede en beschouw mijzelf daardoor als een "coleur local". Politiek werd vroeger bij ons thuis met de "paplepel" ingegegoten. Mijn vader (Piet) is ook raadslid geweest en voor een bestuursperiode wethouder. Na mijn middelbare school heb ik bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogeschool West Brabant en Business School Nederland (MBA). Sinds 2014 ben ik Register Adviseur Bedrijfsopvolging (RAB). Ik ben getrouwd met Conny van Barneveld en wij hebben twee zonen Cas en Guus. Daarnaast hebben wij twee honden Figo en Fem, waarmee ik vaak loop in de Sysselt of op de Ginkelse Heide. Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn geweest in het bankwezen, in diverse functies binnen het segment zakelijke relaties, heb ik in 2008 gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. In eerste instantie ben ik toegetreden als partner bij Claassen, Moolenbeek & Partners, een bedrijfskundig en banquair adviesbureau. Sinds september 2014 zet ik mijn adviespraktijk voort onder: Vander-Klok Overnames Financiering Herstructurering. Samen met nog een partner houd ik kantoor op bedrijventterrein "Kievitsmeent" in Ede. Wij helpen ondernemers in het MKB met het realiseren van hun plannen. Naast politiek heb ik in vele besturen gezeten. Bijna altijd werd ik gevraagd vanwege mijn financiĆ«le achtergrond. Zo was ik o.m. lid van Junior Kamer, bestuurslid van de Edese Ondernemers Vereniging (EOV) en medeoprichter van Tennispark Teskwik.