Eric Mackay

Al sinds 1972 ben ik lid van de VVD. Sinds die tijd heb ik allerlei functies voor de partij verricht zowel bestuurlijke als adviserende. Deel uitgemaakt van diverse partijcommissies en voorzitter geweest van de afdeling Leiden, de Kamercentrale Zuid-Holland Noord (voorheen Leiden) en de Provinciecentrale Zuid-Holland. Verder ben ik bijna acht jaar wethouder en 1ste locoburgemeester van Oegstgeest geweest. Daarvoor had ik lang in het bedrijfsleven gewerkt, de uitgeverij.

Thans woon ik met mijn vrouw in Harskamp waar ik eigenlijk ben teruggekeerd naar mijn roots. Het bevalt ons hier prima in het buitengebied. Ik ben hier actief op diverse maatschappelijke terreinen. Maar ook politiek ben ik weer bezig. Het bloed kruipt kennelijk waar het niet heen kan gaan.

Bij mijn activiteiten voor de VVD heb ik mij altijd laten leiden door de beginselen van de partij. Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Zij zijn belangrijk om onze samenleving liberaler te krijgen. Dat is, zal ik maar zeggen, een oneindige opdracht.

Eric Mackay.