Gerlof Kooij

Geboren en getogen in Den Haag. Nu ik ruim 18 jaar in Ede woon voel ik mij helemaal thuis in onze plaats. Getrouwd en met vier grote pubers woon ik naar volle tevredenheid in Kernhem.

Voor mijn werk – als (interim) manager - reis ik door verschillende delen van Nederland en heb ik ook regelmatig het buitenland bezocht. Dan zie je eigenlijk dat wij het in Nederland best goed voor elkaar hebben. Dat er voor heel veel mensen plaats en ruimte is. Toch…, als je verder kijkt zijn er tegelijkertijd zoveel ontwikkelingen die vragen om veranderingen. Verandering waarbij we ieder individu, ieder mens, maximale kansen moeten geven en onze leefomgeving zo goed mogelijk moeten blijven inrichten.

Dat is nu precies de reden waarom ik politiek geïnteresseerd ben geraakt. Veranderingen vorm geven heb ik vaak gedaan in mijn werk en aan de veranderingen in de mooie gemeente Ede wil ik graag kunnen bijdragen. Dicht bij huis en met ervaringen van elders.

Met alle ontwikkelingen vandaag de dag is er een groot spanningsveld tussen wat een overheid kan en moet doen en datgene wat mensen zelf kunnen en willen doen.

Mijn keuze voor de VVD is in dat verband een hele logische. Zelfstandigheid, eigen vrijheid en verantwoordelijkheid vind ik een groot goed. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en tegelijkertijd de verantwoordelijkheid voor diegenen die echt hulp nodig hebben vind ik essentieel. Die waarden vind ik terug bij de VVD.

Gerlof Kooij.