Goed internet is vitaal voor een levendig buitengebied

De gemeente Ede heeft, als een van de grootste gemeenten van Nederland, een uitgestrekt buitengebied. Om het buitengebied toekomstbestendig te houden is een goede Internetverbinding essentieel!

© RawPixel.com


Sjoerd Bakker, ons raadslid uit Bennekom, is ambassadeur voor het project Glasvezel Buitenaf en helpt mee om samen met de andere ambassadeurs zoveel mogelijk inwoners en bedrijven in onze buitengebieden te wijzen op het belang van een goede internetverbinding.

Iedereen snel internet…wie wil dat nu niet? Inwoners van Bennekom en het buitengebied aan de zuidkant van Ede kunnen zich op de website http://www.glasvezelbuitenaf.nl tot 13 juli aanmelden voor een glasvezelaansluiting.

Wanneer minimaal de helft van de bewoners dat doet, gaan de kabels de grond in. Zo niet, dan gaat de aanleg niet door. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in onze gemeente snel internet kan gebruiken. Dat maakt het aantrekkelijk voor bedrijven om zich hier te vestigen. Maar ook scholen en zorginstellingen hebben baat bij snel internet. De gemeente Ede heeft afspraken gemaakt met Glasvezelbedrijf CIF om ook inwoners van Bennekom en het buitengebied glasvezel aan te bieden.

In verschillende bijeenkomsten die worden georganiseerd, beantwoorden ambassadeurs de vragen die inwoners hebben. Ook kan er direct een abonnement bij één van de leveranciers worden afgesloten. Op een kaart kunnen de ambassadeurs precies volgen welke adressen wel zijn aangesloten, deze krijgen een groen bolletje en welke adressen niet.

Uiteindelijk is het doel om zoveel mogelijk adressen op ‘groen’ te krijgen zodat de aanleg doorgaat. Met nog ruim een week te gaan, doen wij er alles aan om die 50% te halen.

Doen jullie mee?

Zet cookies aan om de video te tonen.