Werkbezoek Belvédère

Vanuit de VVD fractie willen we graag aandacht geven aan de veranderende behoefte aan woonvormen. Gezien de vergrijzing die er aankomt worden zaken die eerder niet als belangrijk werden ervaren, langzaam maar zeker een ‘must’. Als voorbeeld kunnen we denken aan woningen die voorzien zijn van extra veiligheidsvoorzieningen.

Samen met Hester Veltman en Kike Laagewaard mocht ik een bezoek brengen aan Belvédère aan de Dennenlaan in Ede. Gastvrij zijn we ontvangen door mevrouw Eva Schrijver. Zij is directeur van de serviceflat Belvédère. Zij legt uit dat Belvédère een woonomgeving is waar gebruik gemaakt kan worden, door bewoners, van allerlei gewenste services en faciliteiten. Als vaste services zijn er een receptie, een interne dienst en worden de algemene ruimtes schoongehouden. Maar de service gaat verder, indien gewenst kunnen bewoners gebruik maken van maaltijden, nachtwacht met alarmopvolging en interieurverzorging in de flat. Ook hulp bij het schrijven van een brief is één van de diensten waar bewoners gebruik van kunnen maken.

Naast al genoemde extra diensten kunnen bewoners gebruik maken van een SRV-man die aan de deur komt, wekelijkse komt er een bloemist langs, ook groenten en fruit worden aangeleverd.   

Toch is Belvedérè geen verzorgingsflat, wel wordt er extra zorg aan de bewoners geleverd. Soms stuit dit op problemen vertelt Eva Schrijver: “Formeel mogen wij de huisarts niet eens bellen en dat is soms best lastig”. Wellicht iets om in de toekomst aandacht te geven zodat ook op dit gebied extra service geleverd kan worden.

Eén van de bewoners wil graag laten zien hoe zij invulling geeft aan het wonen bij Belvédère. Een rondleiding door het appartement geeft een goede indruk.

Als laatste noemt Eva Schrijver de samenwerking met Woonstede. Bewoners kunnen een flat huren via Woonstede. Kopen is ook een mogelijkheid, met terugkoopgarantie door Woonstede.

Graag bedanken wij Eva Schrijver en de bewoners van Belvedérè voor de gastvrije ontvangst.

Bert Beekman