VVD Ede bezoekt Ziekenhuis “Gelderse Vallei”.

Op 4 maart 2015 heeft de VVDE Ede fractie een bezoek gebracht aan het Ziekenhuis  Gelderse Vallei. Speerpunt van het ziekenhuis is At Your Request©. Met behulp van dit systeem worden patiënten en hun bezoekers voorzien van een variëteit aan gerechten. Tijdens een inspirerende bijeenkomst is uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij een dergelijk systeem. “Dit is en mooi voorbeeld van Food Valley in de praktijk.”, volgens Evert van Milligen.

In Ziekenhuis Gelderse Vallei kunnen patiënten (en bezoekers)  de hele dag eten en drinken wanneer zij maar willen. Vanuit een ruim opgezet assortiment wordt met één telefoontje een bestelling geplaatst. Op elke kamer staat hiervoor een menukaart, passend bij het dieet van de patiënt. At Your Request© levert de bestelling binnen 45 minuten bij de patiënt.

Aan de basis van dit systeem ligt een denkwijze ten grondslag die voor vernieuwing heeft gezorgd. “Het is allemaal begonnen met een andere manier van denken” vertelde Angelique Honderdors, hoofd hoteldienst. “Uitgangspunt is de patiënt, wat wil de patiënt? En vervolgens ook echt invulling geven aan deze wensen daar waar dat binnen de mogelijkheden ligt”. Dit sluit goed aan bij hetgeen de VVD Ede fractie belangrijk vindt. De individuele kracht van de mens inzetten.